Wątróbki kurze 100% liofilizowane Ayla przysmaki dla zwierząt
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do listy życzeńNaturalne przysmaki dla kota Wątróbki kurze firmy Ayla to w 100% liofilizowane podroby najwyższej jakości bez żadnych zbędnych dodatków.
100% jakości Human Grade Quality klasy A - nadającego się do spożycia przez ludzi. Podroby z chowu bez antybiotyków z małych, lokalnych, sprawdzonych hodowli z Polski.
Bez jakichkolwiek wypełniaczy, konserwantów, zbóż, glutenu. Samo mięsko!
Ekologiczne opakowanie w pełni recyklingowane.
Naturalne przysmaki dla kota w 100% z wątróbek kurczaka. Niezwykle atrakcyjne nawet dla wybrednych i wrażliwych kotów.
Przysmaki Ayla rekomendowane są przez weterynarzy także z powodu wysokiej akceptacji wśród kotów o wrażliwym układzie pokarmowym. Naturalny i delikatny smak zapewnia szczególnie dobrą tolerancję.
Smakołyki są monobiałkowe, więc idealne dla kocich alergików.
Twój kot nie będzie mógł się im oprzeć, a Ty zyskasz pewność, że karmisz go wartościowym produktem.
Przysmaki z indyka są liofilizowane. Czym jest liofilizacja?
*Liofilizacja to proces usuwania wody z produktu spożywczego w stanie zamrożenia przy udziale niskiej temperatury (do -50°C) i obniżonego ciśnienia. Następnie przeprowadzana jest sublimacja kryształków lodu, która polega na tym, że lód natychmiast przechodzi w parę wodną, z pominięciem fazy stanu ciekłego. Kolejny etap to dosuszanie w temperaturze 40-50°C.
Dlaczego ta metoda jest tak unikalna? Przede wszystkim dzięki wykorzystaniu liofilizacji zachowujemy naturalnie występujące w produktach składniki odżywcze. Liofilizowane mięso, ryby, warzywa i owoce zachowują makroskładniki, czyli białka, tłuszcze, węglowodany, a także składniki mineralne. Odznaczają się również wyjątkowo niewielkim ubytkiem witamin w porównaniu z produktami suszonymi czy konwencjonalnie mrożonymi. Dodatkowo – dzięki zredukowaniu w produktach ilości wody – zapobiega się rozwojowi niepożądanych drobnoustrojów, w związku z czym liofilizowane produkty są bezpieczne mikrobiologicznie, czyli nie są narażone na rozwój bakterii czy grzybów.
W procesie liofilizacji nie stosuje się konserwantów. Warto nadmienić, że technologia ta pozwala zachować w pełni smak i aromat produktu, kształt zaś nawet w 90%. Dzięki temu nie tracą one walorów estetycznych, a jak wiemy – jemy również oczami! Liofilizacja jest uznawana za jedną z najdoskonalszych i najnowocześniejszych metod konserwacji.
Skład analityczny białko 72,0%, popiół surowy 5,29%, zaw. tłuszczu 18,40%, włókno surowe 3,4%, wilgotność 1,3%