Filet z piersi kaczki ze skórą 100% liofilizowany Ayla przysmaki dla zwierząt
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do listy życzeńLiofilizowany filet z piersi kaczki ze skórą charakteryzuje się wysoką zawartością białka. Jest źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych, tak korzystnych dla zdrowia, jak również mikroelementów, takich jak potas, żelazo, fosfor, magnez i witaminy A oraz witamin z grupy B, które przyczyniają się do prawidłowego metabolizmu i wzmocnienia kociej odporności. Liofilizowane kawałki mięsa idealnie sprawdzą się w jako przekąska lub urozmaicenie codziennej kociej diety. Są odpowiednie również dla kociąt.
Przysmaki Ayla są rekomendowane przez lekarzy weterynarii – monobiałkowa formuła jest bezpieczna wśród kotów o wrażliwym układzie pokarmowym.
Przysmak dzięki dodatkowi skóry ma wybitne walory smakowe i nawet najbardziej wymagający konsumenci będą zadowoleni.
Skład 100% filet z piersi kaczki ze skórą
Skład analityczny białko 52,3%, popiół surowy 3.06%, zaw. tłuszczu 43%, włókno surowe 0,6%, wilgotność 0,5%
Metoda produkcji Liofilizacja
Pochodzenie Polska hodowla, chów bez antybiotyków
Jakość Human Grade Quality
Waga 28g
Trwałość produktu 9 miesięcy
Wyprodukowano w Polsce
Przysmaki z indyka są liofilizowane. Czym jest liofilizacja?
*Liofilizacja to proces usuwania wody z produktu spożywczego w stanie zamrożenia przy udziale niskiej temperatury (do -50°C) i obniżonego ciśnienia. Następnie przeprowadzana jest sublimacja kryształków lodu, która polega na tym, że lód natychmiast przechodzi w parę wodną, z pominięciem fazy stanu ciekłego. Kolejny etap to dosuszanie w temperaturze 40-50°C.
Dlaczego ta metoda jest tak unikalna? Przede wszystkim dzięki wykorzystaniu liofilizacji zachowujemy naturalnie występujące w produktach składniki odżywcze. Liofilizowane mięso, ryby, warzywa i owoce zachowują makroskładniki, czyli białka, tłuszcze, węglowodany, a także składniki mineralne. Odznaczają się również wyjątkowo niewielkim ubytkiem witamin w porównaniu z produktami suszonymi czy konwencjonalnie mrożonymi. Dodatkowo – dzięki zredukowaniu w produktach ilości wody – zapobiega się rozwojowi niepożądanych drobnoustrojów, w związku z czym liofilizowane produkty są bezpieczne mikrobiologicznie, czyli nie są narażone na rozwój bakterii czy grzybów.
W procesie liofilizacji nie stosuje się konserwantów. Warto nadmienić, że technologia ta pozwala zachować w pełni smak i aromat produktu, kształt zaś nawet w 90%. Dzięki temu nie tracą one walorów estetycznych, a jak wiemy – jemy również oczami! Liofilizacja jest uznawana za jedną z najdoskonalszych i najnowocześniejszych metod konserwacji.
Skład analityczny: Białko 56,7%, Popiół całkowity 3,0% Zawartość tłuszczu 38,6% Włókno surowe 0,3% Wilgotność 2,7 %