Filet z piersi kurczaka 100% liofilizowany Ayla przysmaki dla zwierząt

Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 1-2 dni
Cena: cena: 21,90 zł 21.90
ilość + - szt.
dodaj do listy życzeń

To co Twój kot lubi najbardziej. Naturalne przysmaki w 100% z najwyższej jakości mięsa. Bez kompromisów, bo wiemy, że z kotami lepiej nie zadzierać w kwestii jakości – zero konserwantów, polepszaczy smaku, zboża czy słabej jakości mięsa niewiadomego pochodzenia. Mięso pochodzi z lokalnej hodowli i jest wolne od antybiotyków.

Filet z piersi kurczaka jest ręcznie oczyszczany i przechodzi proces liofilizacji, dzięki któremu nie traci swojego aromatu i wartości odżywczych. Nasze przysmaki dostarczają kotom wartościowych mikroelementów, a przy tym są lekkostrawne. Stanowią idealną nagrodę pomiędzy posiłkami. 

Wyróżniają się bardzo wysoką akceptacją nawet wśród najwybredniejszych przedstawicieli gatunku. Przysmaki Ayla są rekomendowane przez weterynarzy z powodu wysokiej akceptacji wśród kotów o wrażliwym układzie pokarmowym. 

Skład 100% filet z piersi kurczaka

Skład analityczny białko 89,4%, popiół surowy 4,9%, zaw. tłuszczu 6,0%, włókno surowe 0,2%, wilgotność 1,8%

Waga 28g

Opis

Mięso Filet z piersi kurczaka

Pochodzenie Polska hodowla, chów bez antybiotyków

Jakość Human Grade Quality

Metoda produkcji Liofilizacja

 

Odpowiednie również dla kociąt.

Przysmaki zapakowaliśmy w atmosferze ochronnej, która w naturalny sposób przedłuża świeżość produktów bez potrzeby używania konserwantów. Opakowanie produktu w całości podlega recyklingowi. 

Podawaj jako nagrodę w ramach zbilansowanej diety. Przechowuj w suchym i chłodnym miejscu.

Trwałość produktu: 6 miesięcy.

Wyprodukowano w Polsce.

Naturalne przysmaki dla kotów Ayla w skrócie:

  • Dla najwrażliwszych kotów
  • 100% mięsa jakości Human Grade Quality
  • Z chowu bez antybiotyków
  • Opakowanie w 100% recyklingowane
  • Mała, lokalna produkcja
  • Kompleks wartości odżywczych
  • Bardzo wysoka zawartość białka
  • Bez jakichkolwiek wypełniaczy, konserwantów, zboża

 

Przysmaki z indyka są liofilizowane. Czym jest liofilizacja?

*Liofilizacja to proces usuwania wody z produktu spożywczego w stanie zamrożenia przy udziale niskiej temperatury (do -50°C) i obniżonego ciśnienia. Następnie przeprowadzana jest sublimacja kryształków lodu, która polega na tym, że lód natychmiast przechodzi w parę wodną, z pominięciem fazy stanu ciekłego. Kolejny etap to dosuszanie w temperaturze 40-50°C.

Dlaczego ta metoda jest tak unikalna? Przede wszystkim dzięki wykorzystaniu liofilizacji zachowujemy naturalnie występujące w produktach składniki odżywcze. Liofilizowane mięso, ryby, warzywa i owoce zachowują makroskładniki, czyli białka, tłuszcze, węglowodany, a także składniki mineralne. Odznaczają się również wyjątkowo niewielkim ubytkiem witamin w porównaniu z produktami suszonymi czy konwencjonalnie mrożonymi. Dodatkowo – dzięki zredukowaniu w produktach ilości wody – zapobiega się rozwojowi niepożądanych drobnoustrojów, w związku z czym liofilizowane produkty są bezpieczne mikrobiologicznie, czyli nie są narażone na rozwój bakterii czy grzybów.

W procesie liofilizacji nie stosuje się konserwantów. Warto nadmienić, że technologia ta pozwala zachować w pełni smak i aromat produktu, kształt zaś nawet w 90%. Dzięki temu nie tracą one walorów estetycznych, a jak wiemy – jemy również oczami! Liofilizacja jest uznawana za jedną z najdoskonalszych i najnowocześniejszych metod konserwacji.

Skład analityczny: Białko 56,7%, Popiół całkowity 3,0% Zawartość tłuszczu 38,6% Włókno surowe 0,3% Wilgotność 2,7 %

Produkty powiązane
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium