Serca kacze 100% Ayla liofilizowany przysmak dla kota
Cena regularna:
towar niedostępny

Naturalne przysmaki dla kota Serca kacze firmy Ayla to w 100% liofilizowane mięso najwyższej jakości.
100% mięsa jakości Human Grade Quality - nadającego się do spożycia przez ludzi. Mięso z chowu bez antybiotyków z małych, lokalnych, sprawdzonych hodowli z Polski. Bez jakichkolwiek wypełniaczy, konserwantów, zbóż, glutenu. Samo mięsko!

Ekologiczne opakowanie w 100% recyklingowane.
Liofilizowane serca kacze charakteryzują się nie tylko intensywnym smakiem, ale także bogactwem składników odżywczych. Zawierają one dużą ilość białka, co czyni je doskonałym źródłem tego podstawowego składnika odżywczego. Dodatkowo, liofilizowane serca kacze są bogatym źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych, które korzystnie wpływają na zdrowie kota.
Serca kacze są pełne cennych mikroelementów, takich jak potas, żelazo, fosfor, magnez, a także witamina A i witaminy z grupy B. Te składniki odżywcze nie tylko wspierają prawidłowy metabolizm kota, ale również wzmacniają jego odporność. Dzięki technologii liofilizacji, zachowują one swoją naturalną strukturę i aromat, co sprawia, że są niezwykle atrakcyjne dla kota.
Kacze serca stanowią doskonałe urozmaicenie codziennej diety kota, są idealne zarówno dla dorosłych kotów, jak i dla kociąt, wspierając zdrowy rozwój i dostarczając niezbędnych składników odżywczych.
Przysmaki Ayla są rekomendowane przez lekarzy weterynarii – monobiałkowa formuła jest bezpieczna wśród kotów o wrażliwym układzie pokarmowym.
Smakołyki są monobiałkowe, więc idealne dla kocich alergików. Mogą być stosowane podczas diety eliminacyjnej opartej na kaczce.
Twój kot nie będzie mógł się im oprzeć, a Ty zyskasz pewność, że karmisz go wartościowym produktem.
Przysmaki nadają się także dla małych i średnich piesków oraz szczeniąt - to po prostu samo mięsko!
Skład: 100% serca kacze
Przysmaki z kaczki są liofilizowane. Czym jest liofilizacja?
*Liofilizacja to proces usuwania wody z produktu spożywczego w stanie zamrożenia przy udziale niskiej temperatury (do -50°C) i obniżonego ciśnienia. Następnie przeprowadzana jest sublimacja kryształków lodu, która polega na tym, że lód natychmiast przechodzi w parę wodną, z pominięciem fazy stanu ciekłego. Kolejny etap to dosuszanie w temperaturze 40-50°C.
Dlaczego ta metoda jest tak unikalna? Przede wszystkim dzięki wykorzystaniu liofilizacji zachowujemy naturalnie występujące w produktach składniki odżywcze. Liofilizowane mięso, ryby, warzywa i owoce zachowują makroskładniki, czyli białka, tłuszcze, węglowodany, a także składniki mineralne. Odznaczają się również wyjątkowo niewielkim ubytkiem witamin w porównaniu z produktami suszonymi czy konwencjonalnie mrożonymi. Dodatkowo – dzięki zredukowaniu w produktach ilości wody – zapobiega się rozwojowi niepożądanych drobnoustrojów, w związku z czym liofilizowane produkty są bezpieczne mikrobiologicznie, czyli nie są narażone na rozwój bakterii czy grzybów.
W procesie liofilizacji nie stosuje się konserwantów. Warto nadmienić, że technologia ta pozwala zachować w pełni smak i aromat produktu, kształt zaś nawet w 90%. Dzięki temu nie tracą one walorów estetycznych, a jak wiemy – jemy również oczami! Liofilizacja jest uznawana za jedną z najdoskonalszych i najnowocześniejszych metod konserwacji.
Skład analityczny: białko 49,8%, popiół surowy 5,07%, zaw. tłuszczu 45,7%, włókno surowe 5,47%, wilgotność 0,81%
Waga 28g.
Wartość energetyczna: 712 kcal/100g
Pochodzenie: Polska hodowla, chów bez antybiotyków.