Medaliony z indyka 100% Ayla liofilizowany przysmak dla kota
Cena regularna:
towar niedostępny

Naturalne przysmaki dla kota Medaliony z indyka firmy Ayla to w 100% liofilizowane mięso najwyższej jakości.
100% mięsa jakości Human Grade Quality - nadającego się do spożycia przez ludzi. Mięso z chowu bez antybiotyków z małych, lokalnych, sprawdzonych hodowli z Polski. Bez jakichkolwiek wypełniaczy, konserwantów, zbóż, glutenu. Samo mięsko!

Ekologiczne opakowanie w 100% recyklingowane.
Liofilizowane medaliony z indyka zawierają cenne dla Twojego kota mikroelementy takie jak fosfor, potas, magnez, żelazo oraz witaminy z grupy B. Medaliony stanowią rodzaj kompromisu między niskotłuszczową i wysokobiałkową piersią indyka a udem z indyka. Zbilansowane w medalionach proporcje białka i tłuszczu stanowią idealne źródło energii i walorów smakowych.
Liofilizowane kawałki mięsa idealnie sprawdzą się jako przysmak lub urozmaicenie codziennej kociej diety. Są odpowiednie również dla kociąt.
Przysmaki Ayla są rekomendowane przez lekarzy weterynarii – monobiałkowa formuła jest bezpieczna wśród kotów o wrażliwym układzie pokarmowym.
Medaliony z indyka mają niską zawartość tłuszczu, więc sprawdzi się również u tych kotów, które muszą dbać o prawidłową wagę.
Smakołyki są monobiałkowe, więc idealne dla kocich alergików. Mogą być stosowane podczas diety eliminacyjnej opartej na indyku.
Twój kot nie będzie mógł się im oprzeć, a Ty zyskasz pewność, że karmisz go wartościowym produktem.
Przysmaki nadają się także dla małych i średnich piesków oraz szczeniąt - to po prostu samo mięsko!
Skład: 100% filet z piersi indyka
Przysmaki z indyka są liofilizowane. Czym jest liofilizacja?
*Liofilizacja to proces usuwania wody z produktu spożywczego w stanie zamrożenia przy udziale niskiej temperatury (do -50°C) i obniżonego ciśnienia. Następnie przeprowadzana jest sublimacja kryształków lodu, która polega na tym, że lód natychmiast przechodzi w parę wodną, z pominięciem fazy stanu ciekłego. Kolejny etap to dosuszanie w temperaturze 40-50°C.
Dlaczego ta metoda jest tak unikalna? Przede wszystkim dzięki wykorzystaniu liofilizacji zachowujemy naturalnie występujące w produktach składniki odżywcze. Liofilizowane mięso, ryby, warzywa i owoce zachowują makroskładniki, czyli białka, tłuszcze, węglowodany, a także składniki mineralne. Odznaczają się również wyjątkowo niewielkim ubytkiem witamin w porównaniu z produktami suszonymi czy konwencjonalnie mrożonymi. Dodatkowo – dzięki zredukowaniu w produktach ilości wody – zapobiega się rozwojowi niepożądanych drobnoustrojów, w związku z czym liofilizowane produkty są bezpieczne mikrobiologicznie, czyli nie są narażone na rozwój bakterii czy grzybów.
W procesie liofilizacji nie stosuje się konserwantów. Warto nadmienić, że technologia ta pozwala zachować w pełni smak i aromat produktu, kształt zaś nawet w 90%. Dzięki temu nie tracą one walorów estetycznych, a jak wiemy – jemy również oczami! Liofilizacja jest uznawana za jedną z najdoskonalszych i najnowocześniejszych metod konserwacji.
Skład analityczny: białko 81,8%, popiół surowy 6,57%, zaw. tłuszczu 9,8%, włókno surowe 0,6%, wilgotność 1,4%
Waga 28g.
Pochodzenie: Polska hodowla, chów bez antybiotyków.