ayla-cat-medaliony-z-indyka-liofilizowany-28g.jpg
  • nowość

Medaliony z indyka 100% Ayla liofilizowany przysmak dla kota

Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 1-2 dni
Cena: 25,90 zł

Cena regularna:

25.90
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:
ilość + - szt.

towar niedostępny

dodaj do listy życzeń

Naturalne przysmaki dla kota Medaliony z indyka firmy Ayla to w 100% liofilizowane mięso najwyższej jakości.

100% mięsa jakości Human Grade Quality - nadającego się do spożycia przez ludzi. Mięso z chowu bez antybiotyków z małych, lokalnych, sprawdzonych hodowli z Polski. Bez jakichkolwiek wypełniaczy, konserwantów, zbóż, glutenu. Samo mięsko!

 

Opis

Ekologiczne opakowanie w 100% recyklingowane.

Liofilizowane medaliony z indyka zawierają cenne dla Twojego kota mikroelementy takie jak fosfor, potas, magnez, żelazo oraz witaminy z grupy B. Medaliony stanowią rodzaj kompromisu między niskotłuszczową i wysokobiałkową piersią indyka a udem z indyka. Zbilansowane w medalionach proporcje białka i tłuszczu stanowią idealne źródło energii i walorów smakowych.

Liofilizowane kawałki mięsa idealnie sprawdzą się jako przysmak lub urozmaicenie codziennej kociej diety. Są odpowiednie również dla kociąt.

Przysmaki Ayla są rekomendowane przez lekarzy weterynarii – monobiałkowa formuła jest bezpieczna wśród kotów o wrażliwym układzie pokarmowym.
Medaliony z indyka mają niską zawartość tłuszczu, więc sprawdzi się również u tych kotów, które muszą dbać o prawidłową wagę.

Smakołyki są monobiałkowe, więc idealne dla kocich alergików. Mogą być stosowane podczas diety eliminacyjnej opartej na indyku.

Twój kot nie będzie mógł się im oprzeć, a Ty zyskasz pewność, że karmisz go wartościowym produktem.

Przysmaki nadają się także dla małych i średnich piesków oraz szczeniąt - to po prostu samo mięsko!

Skład: 100% filet z piersi indyka

Przysmaki z indyka są liofilizowane. Czym jest liofilizacja?

*Liofilizacja to proces usuwania wody z produktu spożywczego w stanie zamrożenia przy udziale niskiej temperatury (do -50°C) i obniżonego ciśnienia. Następnie przeprowadzana jest sublimacja kryształków lodu, która polega na tym, że lód natychmiast przechodzi w parę wodną, z pominięciem fazy stanu ciekłego. Kolejny etap to dosuszanie w temperaturze 40-50°C.

Dlaczego ta metoda jest tak unikalna? Przede wszystkim dzięki wykorzystaniu liofilizacji zachowujemy naturalnie występujące w produktach składniki odżywcze. Liofilizowane mięso, ryby, warzywa i owoce zachowują makroskładniki, czyli białka, tłuszcze, węglowodany, a także składniki mineralne. Odznaczają się również wyjątkowo niewielkim ubytkiem witamin w porównaniu z produktami suszonymi czy konwencjonalnie mrożonymi. Dodatkowo – dzięki zredukowaniu w produktach ilości wody – zapobiega się rozwojowi niepożądanych drobnoustrojów, w związku z czym liofilizowane produkty są bezpieczne mikrobiologicznie, czyli nie są narażone na rozwój bakterii czy grzybów.

W procesie liofilizacji nie stosuje się konserwantów. Warto nadmienić, że technologia ta pozwala zachować w pełni smak i aromat produktu, kształt zaś nawet w 90%. Dzięki temu nie tracą one walorów estetycznych, a jak wiemy – jemy również oczami! Liofilizacja jest uznawana za jedną z najdoskonalszych i najnowocześniejszych metod konserwacji.

Skład analityczny: białko 81,8%, popiół surowy 6,57%, zaw. tłuszczu 9,8%, włókno surowe 0,6%, wilgotność 1,4%

Waga 28g.

Pochodzenie: Polska hodowla, chów bez antybiotyków.

Bezpieczeństwo

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium