Filet z uda kurczaka bez skóry 100% liofilizowany Ayla przysmaki dla zwierząt

Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 1-2 dni
Cena: cena: 21,90 zł 21.90
ilość + - szt.
dodaj do listy życzeń

Naturalne przysmaki dla kota / psa Filet z uda kurczaka bez skóry firmy Ayla to w 100% liofilizowane mięso najwyższej jakości.

100% mięsa jakości Human Grade Quality - nadającego się do spożycia przez ludzi. Mięso z chowu bez antybiotyków z małych, lokalnych, sprawdzonych hodowli z Polski. Bez jakichkolwiek wypełniaczy, konserwantów, zbóż, glutenu. Samo mięsko!

 

Opis

Ekologiczne opakowanie w 100% recyklingowane.

Filet z uda kurczaka ma umiarkowaną zawartość tłuszczu i bardzo wysoką zawartość białka (73,1%), co sprawia, że jest on doskonałym źródłem energii, rekomendowanym przez lekarzy weterynarii.  Lekkie i przepyszne kąski, które uwielbia każdy energiczny kot/pies! 

Przysmaki Ayla rekomendowane są przez weterynarzy także z powodu wysokiej akceptacji wśród kotów o wrażliwym układzie pokarmowym. Naturalny i delikatny smak zapewnia szczególnie dobrą tolerancję. 

Smakołyki są monobiałkowe, więc idealne dla kocich alergików. Mogą być stosowane podczas diety eliminacyjnej opartej na kurczaku.

Twój kot nie będzie mógł się im oprzeć, a Ty zyskasz pewność, że karmisz go wartościowym produktem.

Przysmaki nadają się także dla małych i średnich piesków oraz szczeniąt - to po prostu samo mięsko!

Skład: 100% filet z uda kurczaka bez skóry

Przysmaki z indyka są liofilizowane. Czym jest liofilizacja?

*Liofilizacja to proces usuwania wody z produktu spożywczego w stanie zamrożenia przy udziale niskiej temperatury (do -50°C) i obniżonego ciśnienia. Następnie przeprowadzana jest sublimacja kryształków lodu, która polega na tym, że lód natychmiast przechodzi w parę wodną, z pominięciem fazy stanu ciekłego. Kolejny etap to dosuszanie w temperaturze 40-50°C.

Dlaczego ta metoda jest tak unikalna? Przede wszystkim dzięki wykorzystaniu liofilizacji zachowujemy naturalnie występujące w produktach składniki odżywcze. Liofilizowane mięso, ryby, warzywa i owoce zachowują makroskładniki, czyli białka, tłuszcze, węglowodany, a także składniki mineralne. Odznaczają się również wyjątkowo niewielkim ubytkiem witamin w porównaniu z produktami suszonymi czy konwencjonalnie mrożonymi. Dodatkowo – dzięki zredukowaniu w produktach ilości wody – zapobiega się rozwojowi niepożądanych drobnoustrojów, w związku z czym liofilizowane produkty są bezpieczne mikrobiologicznie, czyli nie są narażone na rozwój bakterii czy grzybów.

W procesie liofilizacji nie stosuje się konserwantów. Warto nadmienić, że technologia ta pozwala zachować w pełni smak i aromat produktu, kształt zaś nawet w 90%. Dzięki temu nie tracą one walorów estetycznych, a jak wiemy – jemy również oczami! Liofilizacja jest uznawana za jedną z najdoskonalszych i najnowocześniejszych metod konserwacji.

skład analityczny: Białko 73,1%, Popiół całkowity 4,2% Zawartość tłuszczu 19,0% Włókno surowe 0,2% Wilgotność 3,9 %

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium