Smakołyki liofilizowane Szynka Wieprzowa I'm Different

Dostępność: na zamówienie
Cena: cena: 30,00 zł 30.00
ilość + - szt.
dodaj do listy życzeń

Liofilizowane przysmaki firmy I'm Different to aromatyczne smaczki monobiałkowe z wieprzowiny bez dodatku zbóż, glutenu i cukru. Idealne dla alergików, psów i kotów o delikatnym żołądku, szczeniąt i kociąt, a także seniorów.

Zostały przygotowane wyłącznie z świeżego mięsa wieprzowego i włoskiej surowej szynki prosciutto crudo najwyższej jakości - poddanego procesowi liofilizacji, dzięki czemu zachowują pełnię witamin i aminokwasów bez dodatku konserwantów.

Te funkcjonalne przekąski połączono z ekstraktami z czerwonych owoców - mające wysoką moc antyoksydacyjną, prawdziwy Anti-Age dla pupila.

Doskonałe na trening lub jako nagroda. Lekkostrawne i delikatne. Można łatwo je rozkruszyć, aby uzyskać dosmaczacz karmy.

Nie zawierają sztucznych konserwantów ani barwników. Bez zbóż, glutenu i składników GMO. Bez dodatku cukru i sztucznych konserwantów.

Polecane i bezpieczne dla alergików. Bezpieczne dla cukrzyków. Odpowiednie dla psów i kotów w każdym wieku, także dla szczeniąt i kociąt.

Wyprodukowano we Włoszech.

Opakowanie zawiera 40g produktu (ok 80 kawałków- kruche, małe kosteczki).

Skład: Świeże mięso wieprzowe, włoska surowa szynka (prosciutto crudo) 20%, inulina, aromaty roślinne, ekstrakt z rozmarynu, mieszanina tokoferoli (naturalny konserwant), drożdże, mieszanka suszonych owoców ekstraktu (ekstrakt z pestek winogron, dzika jagoda, kwercetyna, resweratrol , dzika borówka, żurawina, wiśnia, śliwka, pestka maliny, truskawka) 0,025%.

Opis

Liofilizacja to proces usuwania wody z produktu spożywczego w stanie zamrożenia przy udziale niskiej temperatury (do -50°C) i obniżonego ciśnienia. Następnie przeprowadzana jest sublimacja kryształków lodu, która polega na tym, że lód natychmiast przechodzi w parę wodną, z pominięciem fazy stanu ciekłego. Kolejny etap to dosuszanie w temperaturze 40-50°C.

Dlaczego ta metoda jest tak unikalna? Przede wszystkim dzięki wykorzystaniu liofilizacji zachowujemy naturalnie występujące w produktach składniki odżywcze. Liofilizowane mięso, ryby, warzywa i owoce zachowują makroskładniki, czyli białka, tłuszcze, węglowodany, a także składniki mineralne. Odznaczają się również wyjątkowo niewielkim ubytkiem witamin w porównaniu z produktami suszonymi czy konwencjonalnie mrożonymi. Dodatkowo – dzięki zredukowaniu w produktach ilości wody – zapobiega się rozwojowi niepożądanych drobnoustrojów, w związku z czym liofilizowane produkty są bezpieczne mikrobiologicznie, czyli nie są narażone na rozwój bakterii czy grzybów.

W procesie liofilizacji nie stosuje się konserwantów. Warto nadmienić, że technologia ta pozwala zachować w pełni smak i aromat produktu, kształt zaś nawet w 90%. Dzięki temu nie tracą one walorów estetycznych, a jak wiemy – jemy również oczami! Liofilizacja jest uznawana za jedną z najdoskonalszych i najnowocześniejszych metod konserwacji.

Skład: Świeże mięso wieprzowe, włoska surowa szynka (prosciutto crudo) 20%, inulina, aromaty roślinne, ekstrakt z rozmarynu, mieszanina tokoferoli (naturalny konserwant), drożdże, mieszanka suszonych owoców ekstraktu (ekstrakt z pestek winogron, dzika jagoda, kwercetyna, resweratrol , dzika borówka, żurawina, wiśnia, śliwka, pestka maliny, truskawka) 0,025%.

Składniki analityczne: białko surowe 43,0%, oleje i tłuszcze surowe 36,0%, włókno surowe 2,5%, popiół surowy 4,5%, wilgotność <5%.

Podawaj jako nagrodę lub przekąskę między posiłkami. Zawsze zostawiaj zapas świeżej wody. Zamknij opakowanie, aby uniknąć ponownego nawodnienia z powodu wilgoci w powietrzu. Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu.

Zawartość kalorii (ME, obliczona): 5350 Kcal/kg = 3,05 kcal/kawałek

Wartość ORAC: nie mniej niż 12 000 μmoli TE/g.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium