Smakołyki liofilizowane Sardynka I'm Different
I’m different liofilizowane przysmaki z sardynki, są wykonane z całkowicie naturalnych, wysokiej jakości białek, ponad 95% surowej i świeżej sardynki o jakości human grade, delikatnie liofilizowanej, aby zachować cały jej smak i naturalne składniki odżywcze.
Ten hipoalergiczny, naturalny przysmak został połączony ze specjalną mieszanką ekstraktu z czerwonych owoców, który jest naturalnie bogaty w przeciwutleniacze, aby wspierać dobrostan Twojego zwierzaka.
Co więcej, przysmaki z liofilizowanej sardynki są idealne jako zdrowa nagroda lub możesz nimi po prostu rozpieszczać swojego psa. Idealne dla zwierząt z alergią lub wrażliwością pokarmową, a także dla wybrednych pupili.
Bez zbóż, bez glutenu, monoproteinowe.
- Wykonane z naturalnych składników.
- Ponad 95% surowej świeżej sardynki jakości human grade.
- Receptura hipoalergiczna.
- Ekstrakty z czerwonych owoców bogate w przeciwutleniacze, pomagają zwalczać stres oksydacyjny poprzez neutralizację wolnych rodników.
- Inulina korzystnie wpływa na proces trawienia.
- Idealny dla psów z alergią lub z nadwrażliwością pokarmową.
- Wyprodukowane we Włoszech w rodzinnym zakładzie produkującym żywność dla ludzi.
OPAKOWANIE 40g
Skład: świeża sardynka 95%, inulina z cykorii - źródło fruktooligosacharydów (FOS) min.2%, aromaty roślinne, ekstrakt z rozmarynu, mieszanka tokoferoli (naturalny konserwant), drożdże, mieszanka ekstraktu z suszonych owoców (ekstrakt z pestek winogron, dzikiej borówki, kwercetyna, resweratrol, dzika jagoda, żurawina, wiśnia, suszona śliwka, pestki maliny, truskawka) 0,025%.
Liofilizacja to proces usuwania wody z produktu spożywczego w stanie zamrożenia przy udziale niskiej temperatury (do -50°C) i obniżonego ciśnienia. Następnie przeprowadzana jest sublimacja kryształków lodu, która polega na tym, że lód natychmiast przechodzi w parę wodną, z pominięciem fazy stanu ciekłego. Kolejny etap to dosuszanie w temperaturze 40-50°C.
Dlaczego ta metoda jest tak unikalna? Przede wszystkim dzięki wykorzystaniu liofilizacji zachowujemy naturalnie występujące w produktach składniki odżywcze. Liofilizowane mięso, ryby, warzywa i owoce zachowują makroskładniki, czyli białka, tłuszcze, węglowodany, a także składniki mineralne. Odznaczają się również wyjątkowo niewielkim ubytkiem witamin w porównaniu z produktami suszonymi czy konwencjonalnie mrożonymi. Dodatkowo – dzięki zredukowaniu w produktach ilości wody – zapobiega się rozwojowi niepożądanych drobnoustrojów, w związku z czym liofilizowane produkty są bezpieczne mikrobiologicznie, czyli nie są narażone na rozwój bakterii czy grzybów.
W procesie liofilizacji nie stosuje się konserwantów. Warto nadmienić, że technologia ta pozwala zachować w pełni smak i aromat produktu, kształt zaś nawet w 90%. Dzięki temu nie tracą one walorów estetycznych, a jak wiemy – jemy również oczami! Liofilizacja jest uznawana za jedną z najdoskonalszych i najnowocześniejszych metod konserwacji.
Składniki analityczne: wilgotność <5%; białko surowe 56,0%; oleje i tłuszcze surowe 23,0%; włókno surowe 3,5%; popiół surowy 11,6%; wapń 2,2%; fosfor 1,8%
Podawaj jako nagrodę lub przekąskę między posiłkami. Zawsze zostawiaj zapas świeżej wody. Zamknij opakowanie, aby uniknąć ponownego nawodnienia z powodu wilgoci w powietrzu. Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu.
Zawartość kalorii (ME, obliczona): 4500 Kcal/kg = 2,50 kcal/szt
Bezpieczeństwo żywności: ten produkt zawiera surowe mięso. Pamiętaj, aby umyć ręce po przygotowaniu i umyć miskę po każdym karmieniu.