Smakołyki liofilizowane Perliczka I'm Different
Liofilizowane przysmaki firmy I'm Different to aromatyczne smaczki monobiałkowe z perliczki (aż 95% mięsa!) bez dodatku zbóż, glutenu i cukru. Idealne dla alergików, psów i kotów o delikatnym żołądku, szczeniąt i kociąt, a także seniorów.
Zostały przygotowane wyłącznie z surowego mięsa i podrobów najwyższej jakości poddanych procesowi liofilizacji, dzięki czemu zachowują pełnię witamin i aminokwasów bez dodatku konserwantów.
Te funkcjonalne przekąski połączono z ekstraktami z czerwonych owoców - mające wysoką moc antyoksydacyjną.
Doskonałe na trening lub jako nagroda. Lekkostrawne i delikatne.
Można je rozkruszyć, aby uzyskać dosmaczacz karmy.
Nie zawierają sztucznych konserwantów ani barwników. Bez zbóż, glutenu i składników GMO. Bez dodatku cukru i sztucznych konserwantów.
Polecane i bezpieczne dla alergików. Bezpieczne dla cukrzyków. Odpowiednie dla psów i kotów w każdym wieku, także dla szczeniąt i kociąt.
Wyprodukowano we Włoszech.
Opakowanie zawiera 40g produktu (ok 80 kawałków- kruche, małe kosteczki).
Skład: świeża perliczka mielona z kością 65%, świeża wątróbka perliczki 30%, inulina, aromaty roślinne, ekstrakt z rozmarynu, mieszanka tokoferoli (naturalny konserwant), drożdże, mieszanka ekstraktu z suszonych owoców (ekstrakt z pestek winogron, dzikiej jagody, kwercetyna, resweratrol, dzika borówka, żurawina, wiśnia, suszona śliwka, pestki maliny, truskawka) 0,025%.
Liofilizacja to proces usuwania wody z produktu spożywczego w stanie zamrożenia przy udziale niskiej temperatury (do -50°C) i obniżonego ciśnienia. Następnie przeprowadzana jest sublimacja kryształków lodu, która polega na tym, że lód natychmiast przechodzi w parę wodną, z pominięciem fazy stanu ciekłego. Kolejny etap to dosuszanie w temperaturze 40-50°C.
Dlaczego ta metoda jest tak unikalna? Przede wszystkim dzięki wykorzystaniu liofilizacji zachowujemy naturalnie występujące w produktach składniki odżywcze. Liofilizowane mięso, ryby, warzywa i owoce zachowują makroskładniki, czyli białka, tłuszcze, węglowodany, a także składniki mineralne. Odznaczają się również wyjątkowo niewielkim ubytkiem witamin w porównaniu z produktami suszonymi czy konwencjonalnie mrożonymi. Dodatkowo – dzięki zredukowaniu w produktach ilości wody – zapobiega się rozwojowi niepożądanych drobnoustrojów, w związku z czym liofilizowane produkty są bezpieczne mikrobiologicznie, czyli nie są narażone na rozwój bakterii czy grzybów.
W procesie liofilizacji nie stosuje się konserwantów. Warto nadmienić, że technologia ta pozwala zachować w pełni smak i aromat produktu, kształt zaś nawet w 90%. Dzięki temu nie tracą one walorów estetycznych, a jak wiemy – jemy również oczami! Liofilizacja jest uznawana za jedną z najdoskonalszych i najnowocześniejszych metod konserwacji.
Skład: świeża perliczka mielona z kością 65%, świeża wątróbka perliczki 30%, inulina, aromaty roślinne, ekstrakt z rozmarynu, mieszanka tokoferoli (naturalny konserwant), drożdże, mieszanka ekstraktu z suszonych owoców (ekstrakt z pestek winogron, dzikiej jagody, kwercetyna, resweratrol, dzika borówka, żurawina, wiśnia, suszona śliwka, pestki maliny, truskawka) 0,025%.
Składniki analityczne: białko surowe 38,0%, oleje i tłuszcze surowe 29,0%, włókno surowe 1,75%, popiół surowy 11,5%, wapń 1,9%, fosfor 1,6%, wilgotność <5%.
Podawaj jako nagrodę lub przekąskę między posiłkami. Zawsze zostawiaj zapas świeżej wody. Po użyciu zamknij opakowanie, aby uniknąć ponownego nawodnienia z powodu wilgoci w powietrzu. Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu.
Zawartość kalorii (ME, obliczona): 4750 Kcal/kg = 2,70 kcal/sztukę