Smakołyki liofilizowane Dzik I'm Different
Liofilizowane przysmaki firmy I'm Different to aromatyczne smaczki monobiałkowe z dzika (aż 90% mięsa!) bez dodatku zbóż, glutenu i cukru. Idealne dla alergików, psów i kotów o delikatnym żołądku, szczeniąt i kociąt, a także seniorów.
Zostały przygotowane wyłącznie z surowego mięsa najwyższej jakości poddanego procesowi liofilizacji, dzięki czemu zachowują pełnię witamin i aminokwasów bez dodatku konserwantów.
Te funkcjonalne przekąski połączono z ekstraktami z czerwonych owoców - mające wysoką moc antyoksydacyjną.
Doskonałe na trening lub jako nagroda. Lekkostrawne i delikatne.
Można je rozkruszyć, aby uzyskać dosmaczacz karmy.
Nie zawierają sztucznych konserwantów ani barwników. Bez zbóż, glutenu i składników GMO. Bez dodatku cukru i sztucznych konserwantów.
Polecane i bezpieczne dla alergików. Bezpieczne dla cukrzyków. Odpowiednie dla psów i kotów w każdym wieku, także dla szczeniąt i kociąt.
Wyprodukowano we Włoszech.
Opakowanie zawiera 40g produktu (ok 80 kawałków- kruche, małe kosteczki).
Skład: świeże mięso dzika 90%, błonnik grochowy, inulina, aromaty roślinne, ekstrakt z rozmarynu, mieszanka tokoferoli (naturalny konserwant), drożdże, mieszanka ekstraktów z suszonych owoców (pestki winogron, dzika jagoda, kwercetyna, resweratrol, dzika borówka, żurawina, wiśnia, śliwka, nasiona maliny, truskawka) 0,025%.
Liofilizacja to proces usuwania wody z produktu spożywczego w stanie zamrożenia przy udziale niskiej temperatury (do -50°C) i obniżonego ciśnienia. Następnie przeprowadzana jest sublimacja kryształków lodu, która polega na tym, że lód natychmiast przechodzi w parę wodną, z pominięciem fazy stanu ciekłego. Kolejny etap to dosuszanie w temperaturze 40-50°C.
Dlaczego ta metoda jest tak unikalna? Przede wszystkim dzięki wykorzystaniu liofilizacji zachowujemy naturalnie występujące w produktach składniki odżywcze. Liofilizowane mięso, ryby, warzywa i owoce zachowują makroskładniki, czyli białka, tłuszcze, węglowodany, a także składniki mineralne. Odznaczają się również wyjątkowo niewielkim ubytkiem witamin w porównaniu z produktami suszonymi czy konwencjonalnie mrożonymi. Dodatkowo – dzięki zredukowaniu w produktach ilości wody – zapobiega się rozwojowi niepożądanych drobnoustrojów, w związku z czym liofilizowane produkty są bezpieczne mikrobiologicznie, czyli nie są narażone na rozwój bakterii czy grzybów.
W procesie liofilizacji nie stosuje się konserwantów. Warto nadmienić, że technologia ta pozwala zachować w pełni smak i aromat produktu, kształt zaś nawet w 90%. Dzięki temu nie tracą one walorów estetycznych, a jak wiemy – jemy również oczami! Liofilizacja jest uznawana za jedną z najdoskonalszych i najnowocześniejszych metod konserwacji.
Skład: świeże mięso dzika 90%, błonnik grochowy, inulina, aromaty roślinne, ekstrakt z rozmarynu, mieszanka tokoferoli (naturalny konserwant), drożdże, mieszanka ekstraktów z suszonych owoców (pestki winogron, dzika jagoda, kwercetyna, resweratrol, dzika borówka, żurawina, wiśnia, śliwka, nasiona maliny, truskawka) 0,025%.
Składniki analityczne: białko surowe 43,0%, oleje i tłuszcze surowe 41,0%, włókno surowe 3,0%, popiół surowy 3,7%, wilgotność <5%.
Podawaj jako nagrodę lub przekąskę między posiłkami. Zawsze zostawiaj zapas świeżej wody. Zamknij opakowanie, aby uniknąć ponownego nawodnienia z powodu wilgoci w powietrzu. Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu.
Zawartość kalorii (ME, obliczona): 5650 Kcal/kg = 3,20 kcal/kawałek