Filet z piersi indyka 100% liofilizowany Ayla przysmaki dla zwierząt

Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 1-2 dni
Cena: cena: 23,90 zł 23.90
ilość + - szt.
dodaj do listy życzeń

Naturalne przysmaki dla kota Filet z piersi indyka firmy Ayla to w 100% liofilizowane mięso najwyższej jakości bez żadnych zbędnych dodatków.

100% mięsa jakości Human Grade Quality - nadającego się do spożycia przez ludzi. Mięso z chowu bez antybiotyków z małych, lokalnych, sprawdzonych hodowli z Polski. 

Bez jakichkolwiek wypełniaczy, konserwantów, zbóż, glutenu. Samo mięsko!

Ekologiczne opakowanie w 100% recyklingowane.

Filet z piersi indyka ma niską zawartość tłuszczu i bardzo wysoką zawartość białka (rekordowe na rynku 92,1% białka!), co sprawia, że jest on doskonałym źródłem energii, rekomendowanym przez lekarzy weterynarii.

Przysmaki Ayla rekomendowane są przez weterynarzy także z powodu wysokiej akceptacji wśród kotów o wrażliwym układzie pokarmowym. Naturalny i delikatny smak zapewnia szczególnie dobrą tolerancję. 

Smakołyki są monobiałkowe, więc idealne dla kocich alergików. Mogą być stosowane podczas diety eliminacyjnej opartej na indyku.

Twój kot nie będzie mógł się im oprzeć, a Ty zyskasz pewność, że karmisz go wartościowym produktem.

Skład: 100% filet z piersi indyka

Opis

Przysmaki z indyka są liofilizowane. Czym jest liofilizacja?

*Liofilizacja to proces usuwania wody z produktu spożywczego w stanie zamrożenia przy udziale niskiej temperatury (do -50°C) i obniżonego ciśnienia. Następnie przeprowadzana jest sublimacja kryształków lodu, która polega na tym, że lód natychmiast przechodzi w parę wodną, z pominięciem fazy stanu ciekłego. Kolejny etap to dosuszanie w temperaturze 40-50°C.

Dlaczego ta metoda jest tak unikalna? Przede wszystkim dzięki wykorzystaniu liofilizacji zachowujemy naturalnie występujące w produktach składniki odżywcze. Liofilizowane mięso, ryby, warzywa i owoce zachowują makroskładniki, czyli białka, tłuszcze, węglowodany, a także składniki mineralne. Odznaczają się również wyjątkowo niewielkim ubytkiem witamin w porównaniu z produktami suszonymi czy konwencjonalnie mrożonymi. Dodatkowo – dzięki zredukowaniu w produktach ilości wody – zapobiega się rozwojowi niepożądanych drobnoustrojów, w związku z czym liofilizowane produkty są bezpieczne mikrobiologicznie, czyli nie są narażone na rozwój bakterii czy grzybów.

W procesie liofilizacji nie stosuje się konserwantów. Warto nadmienić, że technologia ta pozwala zachować w pełni smak i aromat produktu, kształt zaś nawet w 90%. Dzięki temu nie tracą one walorów estetycznych, a jak wiemy – jemy również oczami! Liofilizacja jest uznawana za jedną z najdoskonalszych i najnowocześniejszych metod konserwacji.

skład analityczny:

Białko 92,1%
Popiół całkowity 5,2%
Zawartość tłuszczu 5,0%
Włókno surowe 0,6%
Wilgotność 0,5 %

Produkty powiązane
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium